LICEUL TEHNOLOGIC
„NICOLAE TECLU”
COPȘA MICĂ
Cod acreditare: 2020-1-RO01-KA120-SCH-095745 // Valabilitate: 01.03.2021 – 31.12.2027
Descriere
Acreditarea Erasmus reprezintă un instrument prin care instituÈ›iile pot participa într-un mod continuu în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, având anual acces simplificat la finanÈ›are în cadrul AcÈ›iunii-cheie 1, proiecte de mobilitate.
Acordarea acreditării Erasmus, în baza Planului Erasmus elaborat È™i depus de instituÈ›ie, confirmă faptul că instituÈ›ia aplicantă este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung prin punerea în aplicare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate.
Obiective
1. Dezvoltarea competenÈ›elor specifice unui invățământ modern È™i motivant pentru cel puÈ›in 15% dintre cadrele didactice, anual, prin perfecÈ›ionare la nivel european.
2. Dezvoltarea abilităților de relaÈ›ionare È™i gestionare a situaÈ›iilor problemă pentru minim 15% dintre cadrele didactice, anual, în scopul dezvoltării unui mediu È™colar echitabil È™i incluziv È™i a îmbunătățirii legăturii È™coală-familie.
3. Dezvoltarea anuală a competenÈ›elor de comunicare într-o limba străină pentru minim 15% dintre profesori, prin perfecÈ›ionare europeană directă.
Activități
​În fiecare an al acreditării se vor desfășura următoarele activități:
-
Constituirea echipei de proiect
-
Elaborarea documentelor pentru implementarea È™i monitorizarea proiectului (plan de implementare, plan de monitorizare, plan de diseminare, metodologie de selecÈ›ie etc.) în acord cu Planul Erasmus
-
Selecția participanților
-
Pregătirea participanților pentru mobilități
-
Pregătitrea mobilităților
-
Participarea la mobilități
-
Certificarea activității de formare/participării la mobilitate (prin documentul de mobilitate Europass și certificatul de participare) și validarea rezultatelor formării
-
Realizarea activităților de diseminare de către participanții la mobilitate și echipa de proiect
-
Elaborarea raportului anual
Standarde de calitate Erasmus
OrganizaÈ›iile care implementează în cadrul proiectelor acreditate activități de mobilitate Erasmus+ aderă la un set comun de standarde de calitate prin care se consideră că se asigură o experiență pozitivă în materie de mobilitate È™i rezultate bune ale învățării pentru toÈ›i participanÈ›ii. Acestea au la bază următoarele principii:
PRINCIPII DE BAZÄ‚
-
Incluziune
-
Responsabilitate față de mediu
-
Educatie digitală
MANAGEMENT
-
Transparență
-
Integrarea rezultatelor
-
Dezvoltarea organizațiilor
-
Înregistrarea datelor în platforme
-
Feedback de la participanți
SPRIJINUL PARTICIPANTILOR
-
Pregătirea logistică
-
Selecția
-
Monitorizare și sprijin
DISEMINARE
-
Internă
-
Externă
-
Vizibilitatea finanțării