top of page

Prezentarea proiectului

Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” CopÈ™a Mică va implementa proiectul Erasmus+ de mobilități pentru domeniul EducaÈ›ie Școlară, pe o durată de 24 luni, în perioada 12.12.2020 - 12.12.2022, la care vor participa 16 profesori cu specialități diferite, care acoperă toate ariile curriculare/disciplinele din planurile cadru È™i planurile de învățământ.

Cursurile de formare cuprinse în proiect vor sprijini profesorii să dobândească abilități de comunicare È™i competenÈ›e de aplicare a unor strategii incluzive È™i inovative, care motivează elevii prin asigurarea accesului egal la educaÈ›ie, prin integrarea de mijloace ÅŸi tehnologii digitale.

 

Fiecare curs de formare presupune desfășurarea unor acÈ›iuni premergătoare de pregătire (lingvistică ÅŸi interculturală, familiarizarea cu problematica formării, dialog cu formatorii, etc), participarea la cursuri (implicarea activă în desfăşurarea activităţilor, comunicarea cu formatorii ÅŸi ceilalÅ£i participanÅ£i) ÅŸi activităţi post-curs (diseminarea cursului, aplicarea/implementarea celor învăţate, realizarea de instrumente de lucru, portofolii ilustrative).

Descrierea proiectului

CUPRINS

​

​

DESCRIEREA PROIECTULUI

​

 Argument

​

 Obiectiv general

 

 Obiective specifice

​

 Activități

​

 Rezultate aÈ™teptate

​

 

PARTENERI

 

 

​

 

 

Parteneri

Argument

​

     Proiectul „Formare, motivaÈ›ie, implicare - scut împotriva abandonului” vizează dezvoltarea competentelor profesorilor cu accent pe educaÈ›ia incluzivă, prevenirea abandonului È™colar prin metode È™i mijloace de motivare atât a elevilor cat si a părinÈ›ilor, dobândirea de abilități de comunicare într-un context european. 
     

Obiectiv general

 

  • Obiectivul general al proiectului este optimizarea europeană a competenÈ›elor pentru minimum 30 % din cadrele didactice ale scolii, în scopul dezvoltării unui învățământ incluziv È™i asigurării de È™anse egale elevilor aflaÈ›i în situaÈ›ie de risc de părăsire timpurie a scolii, care să reducă anual abandonul È™colar È™i absenteismul.


Obiectivele specifice 

​

  1. Dezvoltarea competenÈ›elor specifice unui învățământ modern È™i incluziv a minimum 16 profesori prin perfecÈ›ionare europeană directă.

  2. Dezvoltarea competenÈ›elor de comunicare È™i gestionare a situaÈ›iilor de risc pentru minimum 30% cadrele didactice, în scopul întăririi legăturii cu familia È™i prevenirii abandonului È™colar al elevilor.

  3. Dezvoltarea competentelor de comunicare într-o limba straină pentru profesori.

  4. Dezvoltarea reÈ›elei parteneriale a scolii, anual, cu cel puÈ›in 1 partener extern.         

​

Activități 

​

  • organizare pentru implementarea proiectului

  • selecÈ›ia participanÈ›ilor

  • pregătirea pentru participarea la cursuri: pregătire pedagogică, lingvistică È™i culturala a profesorilor care urmează să participe la cursuri

  • participarea cadrelor didactice la mobilitățile de formare

  • realizarea activităților de diseminare È™i valorizare a cursurilor È™i proiectului

  • elaborarea de resurse educaÅ£ionale în care să fie preluate ca exemple de bună practică: conÅ£inuturi, practici, metode, tehnici de lucru învăţate, deprinse în cadrul colaborărilor internaÅ£ionale ÅŸi postarea pe platformă/site-ul cursului; implementarea proiectarea activităţii didactice (proiectarea unităţilor de învăţare) astfel încât să se demonstreze utilizarea în proporÅ£ie de minim 50% a noilor strategii

  • certificarea activității de formare È™i recunoaÈ™terea rezultatelor formării

  • monitorizare, evaluare È™i raportare

​

Rezultate așteptate

​

  • formarea de abilități È™i competenÈ›e de aplicare a strategiilor incluzive È™i inovative 

  • materiale postate pe site-ul proiectului referitoare la toate cursurile parcurse ca exemple de bună practică (materiale de învăţare, instrumente de lucru, tutoriale etc.)

  • portofoliile profesorilor participanÅ£i la cursuri

  • scoala va beneficia de modernizarea procesului de predare-învăţare-evaluare, care va conduce la îmbunătăţirea performanÅ£elor ÅŸcolare ÅŸi la câÅŸtigarea încrederii comunităţii în serviciile educaÅ£ionale oferite de È™coală.

​

​

​

​

Organizație intermediară

  • Euro Education Services Katerini, Grecia

​

Organizații de formare

  • Platon MEPE, Grecia

  • Ä°limtepe School, Turcia

  • EDUPLUS, Spania

  

​

bottom of page